Ads Top

Cine plătește la prima întâlnire?

    

    Sunt sigur ca majoritatea ar răspunde la această întrebare prompt că ține de „obligația” bărbatului de achita contul. Mai mult majoritatea femeilor cred că e unul din modurile prin care sunt "curtate", sau unii încearcă să-și demonstreze cât de gentelmeni sunt, și bineînțeles că de cele mai multe ori sunt apreciați pentru asta. Deci prin urmare  se înțelege că bărbații cumpără aprecierea femeilor? sună cam vulgar da?. 
    Ei bine este mai mult un obicei vechi de când bărbații erau superiori femeilor, impus de societate, și promovat de la o generație la alta. Iar odată cu trecere timpului ar trebui să înțelegem că n-ai nevoie să plătești nota pentru a impresiona o femeie. Nu doresc să spun că bărbații sunt scutiți de a achita nota și că ține de „datoria” părții feminine. Doar că există anumite situații indiferent că-i prima întâlnire sau o simplă invitație în oraș în care se procedează diferit.
       Acum să  ne clarificăm cine,când și cât achită.
    Dacă un bărbat invită o femeie la o cafea, prin urmare nu este obligat să-i achite contul chiar dacă e prima întâlnire. Dacă se va dovedi a fi o femei cu cultură și bun simț va insista să – și achite partea ei consumată. Așa dar este o etichetă pe care o întâlnim cel mai des în țările europene care au o cultură superioară. Și nu ar fi cazul ca bărbatul să se simtă incomod.   


     Totodată aș dor să menționez nu ar fi o greșeală ca bărbatul să insiste să achite el întreaga nota de plată, dar atenție nu este obligat și nu  este metoda prin care îți poți demonstra că ești mai gentelman și mai manierat. Și în fine plata dvs. nu este obiectivul tău pentru seara, și nici plata ei pentru o jumătate sa nu este scopul ei. Scopul este de a avea o seara plăcută împreună şi pentru a vă simți cât mai bine.

    De multe ori se aplică „regula” 50/50, adică se împarte în jumătate valoare contului, dar este valabil doar în cazul când ați făcut aceiași comandă sau valoarea comenzii nu diferă.
    O ”obligație” apare atunci când îi faci o invitație de genul:
- te invit la un suc , fac eu cinste…- în acest caz ești responsabil să suporți toată cheltuiala.  
   
Cu siguranță mulți vor afirma că cine face invitația urmează să achite tot. Și dacă invitația ar veni din partea fetei , urmează să achite ea totul ? nu cred că mulți bărbați vor avea curajul să nu insiste să achite măcar partea sa.
    Ar trebui să reținem că:

„O întâlnire nu înseamnă un favor pe care ți-l face o femeie, ci o oportunitate pentru ambele părți de-a se simți bine.”

    Așa dar pornim de pe poziții egale. Iar dacă dorește să aibă de-a face cu tine, atunci să aibă de-a face cu tine, nu cu portofelul tău, mă refer la femeile care încă tot susțin că este de obligația bărbatului.  
Pentru a evita astfel de situații în care poți să pierzi întreaga seara doar pentru faptul că te simți frustrat și îți faci griji de momentul cu achitarea, este preferabil de la bun început să stabiliți cine, cât și cum achită.
       Așa dar nu uitați că scopul este de a avea o seara plăcută împreună şi pentru a vă simți cât mai bine.

Нравится


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.