Ads Top

Cum funcţionează creierul uman ?

    4-11

    Creierul uman îi displace incorectitudinea şi minciuna. Aşa se face că o persoană neobişnuită va reacţiona foarte vehement la minciună. Copii sunt cele mai bune exemple în acest domeniu. Ei spun adevărul, sunt creduli cu cei din jur şi devin confunzi la minciună şi incorectitudine. Creierul unui copil se va zbate nebuneşte de fiecare dată el percepe că i se cere să facă lucruri ilogice. Motivul acestei agitaţii se datorează faptului că el lucrează logic, iar incorectitudinea şi minciuna sunt lucruri ilogice

    Vorbind despre copii – foarte rar vei întâlni un copul bolnav – mental – aproape nu există…! Psihologia copilului e sinceră, el nu învaţă să pună perdeaua, el nu învaţă să se prefacă, să poarte mască. Cu cât sunt mai tineri – cu atât e mai sănătoasă şi psihologia lor. Un copil ortodox îi spune odată colegului şi vecinului său baptist- “Preotul meu e mai deştept şi ştie mai multe decât preotul tău” “Desigur”  - spune celălalt copil – “cum să nu ştie din momentul ce voi îi spune-ţi totul la spovedanie !”

   Pentru a fi incorect şi mincinos este nevoie de un efort din partea ta şi de o anumită perioadă de antrenament în a acea direcţie. Cu cât o persoană minte mai mult, cu atât va deveni mai expertă în “arta” de a minţi.
    Creierul uman lucrează foarte liniştit când şi dacă are de judecat doar lucruri logice – se agită foarte tare dacă trebuie să judece minciună

    Creierul nostru se orientează fie pe minciună fie pe adevăr. Dacă s-a orientat pe minciună, el îţi va da o viaţă de minciună mizerabilă şi fără sens. În schimb, dacă îl orientezi pe adevăr el va judeca dreptatea, îţi va da răspunsurile corecte şi va ajuta să trăieşti o viaţă plină de plăceri adevărate.
Aşa lucrează creierul nostru…!
Tu eşti cel care îl controlezi. Tu eşti cel care îl direcţionezi până în momentele din urmă . Aşa dar alege-i direcţia…!

Puterea mintii de Botta Iacob

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.