Ads Top

“Rădăcinile creează fructele”

copacul vietii
    Imaginaţi-vă un copac. Să presupunem că acest copac reprezintă pomul vieţii. În acest pom sunt fructe. În viaţă, fructele sunt de fapt rezultatele noastre. Astfel că ne uităm la propriile fructe (rezultatele noastre ) şi nu ne sunt pe plac; nu sunt în număr suficient de mare, sunt prea mici sau nu au un gust suficient de bun.
    În aceste condiţii, care este tendinţa noastră ? Cei mai mulţi dintre noi au tendinţa de a-şi îndreaptă atenţia şi a se concentra asupra fructelor, rezultatelor noastre. Dar, de fapt cine creează aceste fructe ? Este vorba de sămânţă şi de rădăcini; ele creează aceste fructe.
    Ceea ce este sub pământ creează roadele de deasupra pământului. Ceea ce este invizibil creează ceea ce este vizibil. Ce înseamnă aceasta? Că dacă doriţi să schimbaţi fructele, mai întâi va trebui să schimbaţi rădăcinile. Dacă doriţi să schimbaţi vizibilul, mai întâi trebuie să schimbaţi ceea ce este invizibil.
tree-of-life-1

Dacă doriţi să schimbaţi fructele, mai întâi va trebui să schimbaţi rădăcinile. Dacă doriţi să schimbaţi vizibilul, mai întâi va trebui să schimbaţi ceea ce este invizibil.

    Bineînţeles, câţiva vor spune că ei cred doar ceea ce văd. Întrebarea mea pentru aceste persoane este următoarea:
-  “De ce vă mai deranjaţi să plătiţi factura pe electricitate ?
Cu toate că nu vedeţi electricitatea îi puteţi recunoaşte şi folosi puterea. Dacă aveţi vreo îndoială la existenţa ei, nu trebuie decât să vă introduceţi degetele într-o priză electrică şi vă garantez că dubiile dumneavoastră vor dispărea rapid.
    Ceea ce nu putem vedea în această lumea este de departe mai puternic decât ceia ce putem vedea. Este posibil să fiţi de acord cu această afirmaţie sau mă puteţi contrazice, dar în măsura în care nu aplicaţi aceste principii în viaţă, aveţi numai de pierdut. De ce ? Pentru că mergeţi împotriva legilor naturii, conform cărora ceia ce este sub pământ  creează ceia ce este la suprafaţă, iar ceea ce este invizibil creează ceea ce este vizibil.
    Ca fiinţe umane, suntem parte a naturii, nu suntem mai presus de ea. În consecinţă, atunci când ne punem în concordanţă cu legile naturii şi lucrăm asupra rădăcinilor noastre – lumea interioară – viaţa noastră decurge uşor. Atunci când nu facem acest lucru, viaţa noastră devine dură.
    În orice pădure, în orice fermă, în orice livadă de pe pământ, ceea ce este în subsol creează ceea ce este la suprafaţă. De aceea , este inutil să ne concentrăm atenţia asupra fructelor care au crescut deja. Nu putem schimba fructele care atârnă deja în pom. Cu toate acestea , putem să modificăm fructele de mâine. Dar pentru a face aceasta, trebuie să săpăm în adâncime şi să întărim rădăcinile.


Secretele Mintii de Milionar De Harv Eker

Нравится

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.