Ads Top

De la lectura la bani de Burke Hedges - citește online gratis (full pdf)

      De multe ori spun povestea celor doi băieți care, în timp ce se plimbau prin pădure, ridicând capul, au văzut un urs grizzly care se pregătea să se năpustească asupra lor.26564
Băieții au luat-o la goană, fugind cît îi țineau puterile. Deodată, unul dintre ei s-a oprit, și-a scos tenișii din rucsac și și-a legat cît de repede a putut.
   - ”Ce faci?!!”, a strigat prietenul lui. ”Crezii că tenișii or să te ajute să alergi mai bine decât un urs?!”
   - ”Nu trebuie să alerg mai repede decât ursul”, a strigat băiatul celălalt, pornind în goană în teniși. ”Trebuie doar să alerg mai repede decât tine”
      Povestea ne servește drept parabolă pentru cursa dintre cei care au și cei care nu au, un fenomen care se manifestă cu o frecvență tot mai mare pe măsură ce Era Informației capătă avînt.
      Gândiți-vă că acel grizzly pe care să atace este competiția din ce în ce mai acerbă, iar cei doi băieți sînt lucrători în Era Informației. Tenișii sînt ceea ce eu numesc ”micul avantaj al lecturii”; adică un pas înainte aparent mic, dar vital, care va marca diferența dintre supraviețuire și dezastru.
      Băiatul cu tenişii — cel care citeşte nu numai că va supraviețui în Era Informației, dar va fi prosper, deoarece s-a pregătit pentru provocările care îl așteaptă. Cel care citește va avansa, devenind unul dintre cei care au.
       Băiatul fără tenişi va deveni o victimă a Erei Informației, cu atacurile sale dure. Cel care citeşte  va fi unul dintre cei care nu au.

fragment Burke Hedges

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.